5. Goed verzekerd
op reis

Reisverzekering

Het hebben van een goede reisverzekering is een fijn gevoel wanneer je op wintersport gaat. Mocht je iets overkomen, dan blijf je niet zitten met hoge kosten. Zo vallen kosten voor onverwacht vervroegd terugkeren  vanwege bijvoorbeeld familieomstandigheden, of schade die je per ongeluk toebrengt aan je vakantieverblijf al onder de basisdekking.


Dekking: wintersport
Omdat wintersport een hoger risico heeft, heb je hiervoor de extra dekking wintersport nodig op je reisverzekering. Zonder deze dekking wordt schade door skiën of snowboarden niet gedekt op je reisverzekering.


Dekking: geneeskundige kosten
Als je medische hulp nodig hebt op de piste, dan kunnen de kosten erg oplopen. Redding van de piste met een helikopter is bijvoorbeeld erg duur. Voor de behandeling van je verwondingen bestaat een grote kans dat je naar een privékliniek gebracht wordt. In landen als Oostenrijk en Zwitserland zijn veel privéklinieken en de kosten zijn vaak aanzienlijk hoger dan in een regulier ziekenhuis.

 
Controleer ook of je zorgverzekering dekking biedt in het buitenland. De dekking geneeskundige kosten is namelijk een aanvulling op je zorgverzekering en vult extra kosten alleen aan wanneer je ook dekking op je zorgverzekering hebt.


Dekking: bagage
Met de keuzedekking bagage zijn niet alleen je koffers met kleding verzekerd, maar ook je skiuitrusting als je de dekking voor wintersport hebt. Heb je een erg dure uitrusting? Dan kan je overwegen ook de dekking ‘Extra Sportuitrusting’ mee te verzekeren.


Ga je nog op wintersport, maar weet je niet of je dekking voor wintersport, geneeskundige kosten en bagage hebt? Neem dan contact op met ons of met je adviseur.