1. Transport is overal

Bijna ieder bedrijf of iedere ondernemer vervoert zelf iets, of laat wel eens iets vervoeren. Als er iets gebeurt waardoor schade ontstaat, brengt dat vaak veel problemen met zich mee. Naast schade aan de producten, loop je bijvoorbeeld ook winst mis en kan je niet aan je klant leveren.

Klein transport
Bij vervoer en transport wordt vaak groot gedacht, zoals aan post- en pakketdiensten en internationale transportbedrijven met vrachtwagens. Of zelfs groter met treinen en grote schepen. Maar er wordt ook veel op kleinere schaal vervoerd. Zo bezorgt een bakker brood en taarten, stuurt een kapper scharen naar de slijper en neemt een loodgieter zijn gereedschap overal mee naartoe.


Bovenstaande voorbeelden gebruiken allemaal een ander soort transport. De bakker vervoert artikelen van een ander, de bestelde taarten zijn immers al betaald. De kapper laat de scharen door een ander bedrijf vervoeren, zoals een koeriersdienst. En de loodgieter vervoert zijn eigen gereedschap zelf.

Verzekeren

Er zijn veel manieren om zaken te laten vervoeren. Voor al deze manieren zijn ook verzekeringen. Zo verzeker je met een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering het transport dat jij voor een ander uitvoert, met jouw vervoermiddel. Met een goederentransportverzekering verzeker je jouw goederen wanneer je deze door een ander laat vervoeren. Met een eigen vervoerverzekering verzeker je je eigen goederen en gereedschappen, die je zelf vervoert.