3. Onderweg

Onderweg naar je vakantiebestemming

Je vakantie begint al bij de reis er naartoe. Dan is het wel zo fijn als je ook daar zorgeloos van kunt genieten. Wij geven je een aantal tips zodat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan.

Autorijden op slippers

Je hele zomervakantie heb je lekker in je korte broek en op slippers gelopen. Je rijdt in diezelfde outfit naar huis en veroorzaakt een ongeluk. Ben je dan verzekerd?

Kijk goed wat je met je handbagage doet

Het komt regelmatig voor dat luchtvaartmaatschappijen je alsnog je handbagage laten inchecken als er geen ruimte meer is in de cabin. Dit komt het vaakst voor met trolleys, die veel ruimte in beslag nemen. Wat belangrijk is, is dat je dan goed kijkt wat je incheckt. 

Op vakantie met een oldtimer

Het kan zo mooi zijn: toeren door Europa met je oldtimer. Wil je rustig door kunnen rijden? Check dan goed wat je tankt. De laatste tijd komen steeds meer oldtimer-eigenaren in de problemen na het tanken in België, Duitsland en Frankrijk. Er kan namelijk brand ontstaan in of aan de auto. Dat komt door het tanken van een nieuwe brandstof: E10. Deze brandstof is niet geschikt voor de motor van oldtimers.